Begeleiding & Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij door middel van handoplegging helende energie wordt doorgegeven. De oorsprong van deze methode ligt in Japan, waar de Japanse boeddhist Mikao Usui in het begin van de 20e eeuw een spirituele reis maakte. Tijdens deze reis ontving hij een inwijding waardoor hij de gave kreeg om helende energie door te geven via zijn handen.

Usui ontwikkelde deze techniek verder en richtte de Usui Reiki Ryoho Gakkai op, een organisatie die zich richtte op het verspreiden van deze methode en het opleiden van Reiki-beoefenaars.

Bij de Usui-methode van Reiki wordt de behandeling gegeven door middel van handoplegging op verschillende plekken op het lichaam, waarbij de beoefenaar de helende energie doorgeeft aan de ontvanger. Het doel van deze methode is om het energiesysteem van de ontvanger in balans te brengen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren.

Deze methode van Reiki wordt wereldwijd beoefend en heeft in de afgelopen decennia een sterke groei doorgemaakt als alternatieve geneeswijze en als manier om lichaam en geest in balans te brengen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *